top of page

Maybe this time was about learning...Ken je dat gevoel?


Je gaat naar een meditatie avond, een retraite, een cacao ceremonie, een Breathwork sessie, of wat er allemaal nog meer te doen is in het steeds groter wordende ‘spirituele-en-innerlijke-ontwikkelings-land’.


Je hebt een prachtige ervaring gehad en toch ga je weg met een gevoel van:

- Ik ben niet diep genoeg gegaan - Waarom heb ik dit of dat niet gedaan - Ik wilde zo graag ….. loslaten, maar het voelt niet alsof dit gelukt is


Lief mooi mens! Allereerst: Wat super dapper dat jij de keus hebt gemaakt om met jezelf aan de slag te gaan! Daar is kracht voor nodig. Kracht om te kiezen voor jezelf en jouw ontwikkeling! Een bewuste keus om jouw schaduwkanten aan te gaan kijken!

Maar dat gevoel…. Waarmee je weg gaat. Je bent misschien wel teleurgesteld, of verward?

Dikke vette kans dat jouw innerlijke criticus of jouw ego flink aan de haal gaat met je! Hoe waren eigenlijk jouw verwachtingen voordat je deze stap zette? Ging je er open in?


Ik ken dit gevoel als geen ander! Dat gevoel dat mijn innerlijke criticus flink met me aan de haal gaat.


Tijdens mijn opleiding BRTT & Traumarelease Breathwork kwam deze criticus, mijn ego flink voorbij. De hele groep was flink aan het loslaten en releasen (iets met groen gras en buren ) en ik…. Ik kwam er maar niet door. Ik was voornamelijk in mijn hoofd bezig naar al die stemmetjes aan het luisteren.

Nou, daar ging mijn criticus goed op AAN kan ik je zeggen! Uit mijn eigen ervaring kan ik je vertellen dat juist dit precies was wat ik in dat moment nodig had! Ik was nog niet klaar om los te laten. Ik mocht eerst dat gevecht met mijn ego aan gaan. Mijn eigen vlucht-mechanisme om weg te blijven van die diepe donkere gevoelens. Nee, er was nog weinig losgelaten. Maar mijn mechanisme is hierbij van mijn onderbewustzijn naar mijn bewustzijn gekomen. Het werd zo duidelijk wat ik zelf steeds deed… om maar te vluchten van die donkere put. Een mega inzicht waar ik nu met veel dankbaarheid naar terug kan kijken! Want doordat dit zo bewust werd gemaakt voor me. Kon ik er de keren daarop mee aan de gang. En lukte het mij na een aantal keren wél!

Ik geloof oprecht dat we altijd precies mogen ontvangen wat wij op dat moment nodig hebben. En nee, dat ligt misschien niet altijd in lijn met onze verwachtingen. Ik wilde hier blijkbaar sneller dan dat ik aankon of waar ik aan toe was. (Nog een mooi inzicht!)


Wat ik je vooral wil meegeven. Heb vertrouwen, vertrouwen in jouw eigen pad en de dingen die jij hierop mag aantrekken. Probeer zo open mogelijk en nieuwsgierig jouw reis aan te gaan. En voel jij teleurstelling of gaat jouw innerlijke criticus aan. Probeer dan eens uit te zoomen en te kijken wat dit jou probeert te vertellen.

En weet: elke stap, hoe klein die soms ook voelt, is een stap naar groei!


Knuffel!


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page