top of page
Traumarelease & Ademwerk

BRTT® &
TRAUMARELEASE BREATHWORK®

Een helende innerlijke reis

Overwin klachten als depressie, burn-out, angst & stress met Ademwerk.

BODY REMEMBERS TRAUMA THERAPY

TRAUMARELEASE BREATHWORK

(BRTT® & TRB®)

Ons brein vergeet gebeurtenissen, maar ons lichaam weet alles.

 

Zo kunnen wij uiteenlopende klachten ervaren van gebeurtenissen die ons brein al ver weggestopt heeft. Je zenuwstelsel kan hier iedere dag last van hebben.

 

Onbewust kunnen wij, door allerlei omstandigheden, de beslissing hebben genomen om onze emoties te negeren of te onderdrukken.

We gaan maar door, dag in dag uit, we rennen van hot naar her, en onze uit-knop of pauze-knop zijn we al lang uit het oog verloren. Om vervolgens verbaasd te zijn dat we vermoeid raken of uitgeput, buiten adem zijn, onverklaarbare fysieke en/of emotionele klachten krijgen of als laatste redmiddel van ons lichaam/brein dat we lam gelegd worden.
 

Energie die aangemaakt wordt tijdens een stressvolle of traumatische ervaring wordt opgeslagen in ons systeem wanneer wij niet in staat zijn deze gelijk te releasen, daarnaast wordt ook ons welbekende rugzakje steeds meer gevuld.

Als we kijken naar het dierenrijk, zien wij dat dieren instinctief deze spanningen releasen na een traumatische ervaring. Een instinct van ons als natuurlijke wezens die bij ons als mensen ergens ver naar de achtergrond is verdwenen.

Met BRTT® (Body Remembers Trauma Therapy) en TRB® (Trauma Releasing Breathwork) maken we een diepe innerlijke reis. Een reis waarin we op zoektocht gaan in ons lichaamsgeheugen, op zoek naar opgeslagen spanning, energie en emoties die ver weggestopt zitten.

Een reis die je in staat brengt om diep opgeslagen emoties, stress & trauma pijnen ruimte te geven en op te lossen.

Door de combinatie van BRTT® & TRB® ontstaat de mogelijkheid om zowel fysiologische spanningen, trauma en stress te releasen als opgeslagen emoties.

Met Body Remembers Trauma Therapy® (BRTT®) gaan we via het lichaam op zoek naar opgeslagen trauma in ons zenuwstelsel/nerve system en ontstaat de mogelijkheid om deze te ontladen, waarna wij hier met TraumaRelease Breathwork® (TRB®) nog verder op in gaan en er nog meer ruimte komt om jezelf te ontdoen van opgeslagen spanning, emoties en trauma.

Tijdens het ademwerk ervaar je een combinatie en/of wisselwerking van gedachten, gevoelens, emoties en beleving. Ook kan het als een soort trance ervaren worden.

Ademen brengt ons bij de kern van onze dieper liggende spanningen, trauma's, blokkades, patronen en gedachten. 

 

𝐍𝐚 𝐞𝐞𝐧 𝐬𝐞𝐬𝐬𝐢𝐞 𝐯𝐨𝐞𝐥 𝐣𝐞 𝐣𝐞

Krachtiger

Meer ontspannen

Je rugzak is leger

Sterker in contact met jezelf

Minder last van oude emotie-pijnen

Beter in contact met jouw lichaam

Vermindering van onrust

Elk individu heeft zijn of haar eigen proces met bijbehorend tijdspad.

Mijn ervaring met Traumarelease & Breathwork is dat 1 of 2 sessies echt een verbluffende impact kunnen hebben voor jouw proces en persoonlijke en spirituele groei.

Meerdere sessies zijn in veel gevallen 'life changing'.

Dit is een van de veiligste en meest directe en effectieve manieren in ons bewustwordingsproces en om ons lichaam, geest, emoties en spiritualiteit te verkennen.

Regelmatig worden er in mijn praktijk BRTT & Traumarelease Breathwork® (TRB®) groep ceremonies gehouden. Kijk hier voor actuele data. 

Innergy Traumarelease en Ademwerk.jpg

Body Remembers Trauma Therapy® en Traumarelease Breathwork® kan helpen bij:

Vermoeidheid

Burn-out

Migraine klachten

Chronische pijnklachten

Slapeloosheid

Pijnklachten

Hyperventilatie

Stress en paniek

Angst

Depressie

Vermindering trauma klachten

Bewustwording

Spirituele groei

JOUW INVESTERING

€ 290,- incl. BTW

1-op-1  BRTT & Traumarelease Breathwork®

Een diepe innerlijke reis waarbij er zowel  lichaamsgericht als met adem wordt gewerkt.

Een reis die je in staat brengt om diep opgeslagen emoties, stress & trauma pijnen ruimte te geven en op te lossen. Door het lichaamswerk (psoas-release/traumarelease) ontstaat er ook ruimte om fysiologisch opgeslagen spanning, stress en/of trauma te releasen.

Een sessie duurt ongeveer 2,5/3uur

Wil je graag samen met iemand een Traumarelease & Breathwork sessie doen? Dat kan!

(Tot maximaal 6 personen.)

Samen plannen we dan een passende datum in.

Ondanks dat deze sessie een individuele reis is, is mijn ervaring dat het reizen in een groep heel versterkend kan werken.

Psoas - Spier van de Ziel

De iliopsoas is de grootste reflexspier die aanspant als er spanning of stress opbouwt in het lichaam. Hij is als kernspier nauw verbonden met het oudste deel van de hersenen: het reptielenbrein, ook wel het oerbrein genoemd. Hij heeft dus een primaire rol bij de vecht-, vlucht- of bevries reactie. Het aanspannen van de spier gebeurd ook wanneer er (jeugd) trauma’s, (onderdrukte) emoties zijn of wanneer er negatieve gedachten zijn of stressvolle gebeurtenissen opkomen.

Spanning op de psoas kan zorgen voor een extreme holle rug, lage rugpijnen, heupklachten en een vorm van stijfheid in de bovenrug. Als de psoas aan één kant meer samengetrokken is, kan dat leiden tot het verkorten van het been aan die zijde. Een verkorte psoas spier bemoeilijkt ook de ademhaling en beïnvloed door verdrukking het spijsverteringssysteem en de voortplantingsorganen.

Door de nauwe samenwerking met ons zenuwstelsel kan een gespannen iliopsoas invloed hebben op ons psychische en emotionele welzijn. Denk daarbij aan depressie, burn-out en angststoornissen. Met de juiste behandeling kan deze spier weer ontspannen waardoor klachten zullen afnemen.

Hoi Sanne... Het is nu al ruim 5 weken geleden dat ik in je praktijk een sessie heb mogen ervaren. Ik vond het super bijzonder. Nog steeds. Er is een soort van rust gekomen. Alsof de scherpe randjes er af zijn. In de eerste instantie dacht ik: eens kijken hoe lang het duurt voordat alles weer bij het oude is. Maar tot nu toe ervaar ik nog steeds die rust. Ik kan beter relativeren...sneller loslaten...er is wat meer rust in mijn hoofd. En dat heeft zijn weerslag op alles. Zeker ook op mijn relatie. Ik ben je erg dankbaar dat ik dit heb mogen doen. Er is echt iets veranderd. Ik denk na over een volgende sessie...dit werkt zoveel beter dan praat therapie ...

Gisteren was het dan eindelijk zo ver, mijn afspraak bij Praktijk Innergy voor mijn traumarelease/ademreis.
Het was een mooie ervaring waar ik veel heb mogen loslaten en vandaag voel ik me zoveel lichter op alle vlakken.
Maar vooral fysiek voelt mijn lichaam anders, minder zwaar, letterlijk alsof er iets vanaf gevallen is.....

Afgelopen week bij Sanne een Traumarelease sessie ondergaan. De prachtige ademreis was voor mij een bevrijdende reis. Zo bijzonder wat er is gebeurd tijdens deze sessie. Ik wist niet dat mijn lichaam tot zoiets in staat was....het gevoel in een soort trance te komen en spanning en verdriet los te kunnen laten. Sanne, het was ontzettend fijn om dit bij en met jou te mogen doen....Dank je wel!

Een prachtige sessie gehad bij Sanne! Ze had al snel een plek gevonden waar de energie vast zat. Het trillen was gigantisch. Na deze bijzondere ervaring hebben we een ademhalingsreis gedaan. Zij heeft me goed begeleid hierin en aan het eind kon ik me er helemaal in laten gaan. Sanne gaf mij de juiste steun en begeleiding die ik op dat moment nodig had. Ze is een waanzinnig lief en meelevend persoon waar je helemaal jezelf kan zijn en mag laten gaan. Niks is te gek.
Bedankt voor deze prachtige ervaring!

Bij Sanne een ademreis-ceremonie gedaan. Sanne is een mooi warm persoon. Ze ontvangt je met liefde en stelt je gelijk op je gemak. Tijdens de ademreis houd Sanne iedereen in de gaten en begeleid je daar waar nodig. Ik heb tijdens de reis veel emotie los gelaten wat mij weer een stuk verlicht heeft. Sanne dankjewel voor deze mooie ervaring.

bottom of page