top of page
Image by Mr. Marco

TRAUMARELEASE CEREMONIE

Deze ceremonie staat volledig in het teken van jouw innerlijke reis en het loslaten van dat wat jij op diepere lagen nog bij je draagt en niet meer nodig is.

We starten deze sessie met een reis door ons fysieke lichaam met Somatic Bodywork (Traumarelease). Een methode om ons natuurlijke mechanisme aan te spreken om opgeslagen stress en spanning te ontladen vanuit ons zenuwstelsel.

Hierna zullen we met Traumarelease Breathwork een diepe innerlijke reis gaan maken.

Deze sessie stelt jou in staat om ruimte te geven aan diep opgeslagen spanning en stress, trauma & emoties, om vanuit daar de mogelijkheid te krijgen deze te ontladen.

Stress, spanning en trauma zorgen voor het aanmaken van stress hormonen welke opgeslagen worden in ons zenuwstelsel. En ook onverwerkte emoties en traumatische ervaringen laten een afdruk achter in onze cellen.

Wanneer wij deze niet ontladen hebben deze gevolgen op zowel ons fysiek, mentale als emotionele gezondheid.

Wat zit er allemaal in jouw emmertje wat je bij je draagt?

Ben jij klaar om die emmer in te duiken? De last in jouw rugzak te verminderen en ruimte te maken voor rust, licht en liefde?

Groep sessies of ceremonies werken voor de meesten heel verbindend en bekrachtigend. 

Ondanks dat het ook in de groep gaat om het individuele proces en je een innerlijke reis ook altijd voor jezelf maakt, is mijn ervaring dat het werken in een groep juist heel versterkend kan werken.

Deze groepsessies worden eens per maand op een vrijdagavond gegeven of op een zaterdag.

Per groep is er plek voor maximaal 4 deelnemers (vol=vol)

Locatie: Spadelaan 23, Apeldoorn

Meld je hieronder aan voor een van de volgende groepen:

TraumaRelease Praktijk Innergy.jpg
Sanne Praktijk Innergy.jpg
Praktijk Innergy.jpg

Agenda

Wil jij nog meer lezen over BRTT® & Traumarelease Breathwork? Klik dan op onderstaande foto.

Naast de maandelijkse ceremonie in een kleine groep, kan je de hele week (werkdagen) bij mij terecht

voor 1-op-1 sessies met deze methode. 

BRTT & Traumarelease Breathwork.jpg

Psoas - Spier van de Ziel

De iliopsoas is de grootste reflexspier die aanspant als er spanning of stress opbouwt in het lichaam. Hij is als kernspier nauw verbonden met het oudste deel van de hersenen: het reptielenbrein, ook wel het oerbrein genoemd. Hij heeft dus een primaire rol bij de vecht-, vlucht- of bevries reactie. Het aanspannen van de spier gebeurd ook wanneer er (jeugd) trauma’s, (onderdrukte) emoties zijn of wanneer er negatieve gedachten zijn of stressvolle gebeurtenissen opkomen.

Spanning op de psoas kan zorgen voor een extreme holle rug, lage rugpijnen, heupklachten en een vorm van stijfheid in de bovenrug. Als de psoas aan één kant meer samengetrokken is, kan dat leiden tot het verkorten van het been aan die zijde. Een verkorte psoas spier bemoeilijkt ook de ademhaling en beïnvloed door verdrukking het spijsverteringssysteem en de voortplantingsorganen.

Door de nauwe samenwerking met ons zenuwstelsel kan een gespannen iliopsoas invloed hebben op ons psychische en emotionele welzijn. Denk daarbij aan depressie, burn-out en angststoornissen. Met de juiste behandeling kan deze spier weer ontspannen waardoor klachten zullen afnemen.

Afgelopen week bij Sanne een Traumarelease sessie ondergaan. De prachtige ademreis was voor mij een bevrijdende reis. Zo bijzonder wat er is gebeurd tijdens deze sessie. Ik wist niet dat mijn lichaam tot zoiets in staat was....het gevoel in een soort trance te komen en spanning en verdriet los te kunnen laten. Sanne, het was ontzettend fijn om dit bij en met jou te mogen doen....Dank je wel!

Mijn Breathwork ervaring bij Sanne was heel bijzonder, ik ging er zonder verwachtingen in. Voelde me heel veilig onder de professionele begeleiding van Sanne en kon hierdoor echt voelen en ervaren wat er in mijn lichaam gebeurde, ik werd geraakt, zowel emotioneel als fysiek. Een onvergetelijke ervaring die nog steeds nawerkt. Alsof er iets is open gezet. Dank Sanne, ook voor je warme handen op het juiste moment. En de prachtige muziek.

Gisteren was het dan eindelijk zo ver, mijn afspraak bij Praktijk Innergy voor mijn traumarelease/ademreis.
Het was een mooie ervaring waar ik veel heb mogen loslaten en vandaag voel ik me zoveel lichter op alle vlakken.
Maar vooral fysiek voelt mijn lichaam anders, minder zwaar, letterlijk alsof er iets vanaf gevallen is.....

Ik heb bij Sanne een Traumarelease Breathwork avond bijgewoond. Samen met drie andere vrouwen mocht ik deze avond beleven. Sanne nam ons heel fijn mee in wat we precies gingen doen. Ook tijdens de sessie was ze er voor iedereen precies op het juiste moment, met de liefde en steun die toen nodig was. De sessie was intens en maakte bij ons allemaal veel los, maar ook super mooi. De energie van Sanne en van de groep was heel fijn, alles mocht er zijn. Ook na afloop van de sessie gaf Sanne nog uitleg over wat er de komende dagen nog kon gebeuren. In de dagen daarna heb ik nog contact gehad met Sanne, omdat de sessie even bleef hangen bij mij. Ze was er ook toen voor me en stond me bij waar ik dat nodig had. Kortom: een mega fijne ervaring bij Sanne. Kan het iedereen aanraden!

Sjamanic Breathing - Traumarelease Breathwork.jpg
bottom of page