top of page

Innergy TraumaRelease Therapie

Een lichaamsgerichte aanpak voor stress- en trauma gerelateerde klachten, zonder daarover te hoeven praten.

The Body Remembers!

.....en wijst je de weg.

Onbewust kunnen wij, door allerlei omstandigheden, de beslissing hebben genomen om onze emoties te negeren of te onderdrukken.

We gaan maar door, dag in dag uit, we rennen van hot naar her, en onze uit-knop of pauze-knop zijn we al lang uit het oog verloren. Om vervolgens verbaasd te zijn dat we vermoeid raken of uitgeput, buiten adem zijn, onverklaarbare fysieke en/of emotionele klachten krijgen of als laatste redmiddel van ons lichaam/brein dat we lam gelegd worden.

Alles wat wij meemaken, zeker als we het hebben over stressvolle, emotionele of traumatische ervaringen, worden opgeslagen in ons lijf.

Zo kunnen wij jaren later uiteenlopende klachten gaan ervaren van gebeurtenissen die al lange tijd achter ons liggen. Fysieke, emotionele of mentale klachten. Of gedragspatronen/overlevingsmechanismen die het roer van ons overgenomen lijken te hebben.

De iliopsoas is de grootste reflexspier die aanspant als er spanning of stress opbouwt in het lichaam. Hij is als kernspier nauw verbonden met het oudste deel van de hersenen: het reptielenbrein, ook wel het oerbrein genoemd. Hij heeft dus een primaire rol bij de vecht-, vlucht- of bevries reactie. Het aanspannen van de spier gebeurd ook wanneer er (jeugd) trauma’s, (onderdrukte) emoties zijn of wanneer er negatieve gedachten zijn of stressvolle gebeurtenissen opkomen.

Spanning op de psoas kan o.a. zorgen voor een extreme holle rug, lage rugpijnen, heupklachten, bekkenklachten en een vorm van stijfheid in de bovenrug.

Een verkorte psoas spier bemoeilijkt ook de ademhaling en beïnvloed door verdrukking het spijsverteringssysteem en de voortplantingsorganen.

Door de nauwe samenwerking met ons zenuwstelsel kan een gespannen iliopsoas invloed hebben op ons psychische en emotionele welzijn.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan depressie, burn-out en angststoornissen. Met de juiste behandeling kan deze spier weer ontspannen waardoor klachten zullen afnemen.

Als Holistisch Trauma Therapeut gespecialiseerd op het gebied van TraumaRelease met technieken als TRE® (Tension & Trauma Releasing Exercises) en Body Remembers Trauma Therapy®, weet ik als geen ander hoe magisch én doeltreffend het werken met deze spier is.

“The Body Remembers!”

Door het natuurlijke ontladingsmechanisme van het lichaam aan te spreken, krijgt jouw lichaam de mogelijkheid om spanningen, stress, emoties en/of trauma's te ontladen.

We werken gericht aan ontspanning van deze spier om zo uiteenlopende klachten te verminderen.

In de praktijk houdt dit in dat we via een lichaamsgerichte benadering 'op zoek' gaan naar wat er diep van binnen opgeslagen ligt.

"Ons brein vergeet gebeurtenissen, maar ons lichaam weet alles."

Vanuit hier bestaat de mogelijkheid tot een fysieke release vanuit het zenuwstelsel, en/of kunnen oude opgeslagen emoties of trauma's op een veilige manier de ruimte krijgen om gevoeld en losgelaten te worden.

En dit alles, zonder daarover te hoeven praten.

Vanuit mijn brede expertise en ervaring vanuit de TRE® en Body Remembers Trauma Therapy® wordt er altijd gewerkt met die technieken die het beste passen bij jou! Je ontvangt dus altijd een behandeling op maat!

Elk individu heeft zijn of haar eigen proces, rugzakje met bijbehorend tijdspad als we het hebben over (trauma)heling.

Mijn ervaring met Lichaamsgerichte therapie en TraumaRelease is dat ze echt een verbluffende impact kunnen hebben voor het verminderen of zelfs doen verdwijnen van jou klachten en daarbij enorm bijdragen in jouw persoonlijke en/of spirituele groei- en ontwikkelingsprocessen.

In de praktijk varieert het aantal sessies wat cliënten afnemen vaak tussen de 1 en 5 keer.

Meerdere sessies zijn in veel gevallen 'life changing'.

"Uit je hoofd, terug in je lijf."

Op weg naar jouw authentieke zelf!


 

Energie die aangemaakt wordt tijdens een stressvolle of traumatische ervaring wordt opgeslagen in ons systeem wanneer wij niet in staat zijn deze gelijk te releasen, daarnaast wordt ook ons welbekende rugzakje steeds meer gevuld.

Als we kijken naar het dierenrijk, zien wij dat dieren instinctief deze spanningen releasen na een traumatische ervaring. Een instinct van ons als natuurlijke wezens die bij ons als mensen ergens ver naar de achtergrond is verdwenen.

Met Innergy TraumaRelease Therapie maken we een diepe innerlijke reis. Een reis waarin we op zoektocht gaan in ons lichaamsgeheugen, op zoek naar opgeslagen spanning, trauma's, energie en emoties die ver weggestopt zitten.

Een reis die je in staat brengt om diep opgeslagen emoties, stress & trauma pijnen ruimte te geven en op te lossen.

En dat allemaal zonder te hoeven praten!

Tijdens een sessie ervaar je een combinatie en/of wisselwerking van fysieke sensaties, gedachten, gevoelens, emoties en beleving.

Het lijf geeft jou precies dát wat jij nodig hebt én aankunt. Het wijst ons de weg....

TraumaRelease brengt ons bij de kern van onze dieper liggende spanningen, trauma's, blokkades, patronen en gedachten. 

 

Innergy Traumarelease en Ademwerk.jpg

Lichaamsgerichte TraumaRelease Therapie
kan o.a. helpen bij:

Vermindering stress- en trauma gerelateerde klachten

Vermoeidheid

Burn-out

Migraine klachten

Chronische pijnklachten

Slapeloosheid

Pijnklachten

Hyperventilatie

Stress en paniek

Angst

Depressie

Bewustwording

Spirituele groei

JOUW INVESTERING

€ 220,- (incl. btw)

1-op-1  Innergy TraumaRelease Therapie

Met persoonlijke aandacht gaan we met deze Lichaamsgerichte Traumarelease Therapie 'op reis' door het lichaamsgeheugen en bestaat de mogelijkheid tot een fysieke release vanuit het zenuwstelsel, en/of kunnen oude opgeslagen emoties of trauma's op een veilige manier de ruimte krijgen om gevoeld en losgelaten te worden.

Een sessie duurt ongeveer 2 uur

€ 290,- (incl. btw)

1-op-1  TraumaRelease Therapie & Breathwork

Met Lichaamsgerichte Traumarelease Therapie opgevolgd door een innerlijke ademreis maken we een werkelijke 'DEEP DIVE' door het lichaamsgeheugen en verschillende bewustzijnslagen.

Hierdoor bestaat de mogelijkheid tot diepe helingen, bewustzijnsverruiming en/of het verkrijgen van nieuwe inzichten, een fysieke release vanuit het zenuwstelsel, en/of kunnen oude opgeslagen emoties of trauma's op een veilige manier de ruimte krijgen om gevoeld en losgelaten te worden.

Een sessie duurt ongeveer 2,5 - 3 uur

Lees hier meer over deze complete DEEP DIVE.

Hoi Sanne... Het is nu al ruim 5 weken geleden dat ik in je praktijk een sessie heb mogen ervaren. Ik vond het super bijzonder. Nog steeds. Er is een soort van rust gekomen. Alsof de scherpe randjes er af zijn. In de eerste instantie dacht ik: eens kijken hoe lang het duurt voordat alles weer bij het oude is. Maar tot nu toe ervaar ik nog steeds die rust. Ik kan beter relativeren...sneller loslaten...er is wat meer rust in mijn hoofd. En dat heeft zijn weerslag op alles. Zeker ook op mijn relatie. Ik ben je erg dankbaar dat ik dit heb mogen doen. Er is echt iets veranderd. Ik denk na over een volgende sessie...dit werkt zoveel beter dan praat therapie ...

Gisteren was het dan eindelijk zo ver, mijn afspraak bij Praktijk Innergy voor mijn traumarelease/ademreis.
Het was een mooie ervaring waar ik veel heb mogen loslaten en vandaag voel ik me zoveel lichter op alle vlakken.
Maar vooral fysiek voelt mijn lichaam anders, minder zwaar, letterlijk alsof er iets vanaf gevallen is.....

Afgelopen week bij Sanne een Traumarelease sessie ondergaan. De prachtige ademreis was voor mij een bevrijdende reis. Zo bijzonder wat er is gebeurd tijdens deze sessie. Ik wist niet dat mijn lichaam tot zoiets in staat was....het gevoel in een soort trance te komen en spanning en verdriet los te kunnen laten. Sanne, het was ontzettend fijn om dit bij en met jou te mogen doen....Dank je wel!

Een prachtige sessie gehad bij Sanne! Ze had al snel een plek gevonden waar de energie vast zat. Het trillen was gigantisch. Na deze bijzondere ervaring hebben we een ademhalingsreis gedaan. Zij heeft me goed begeleid hierin en aan het eind kon ik me er helemaal in laten gaan. Sanne gaf mij de juiste steun en begeleiding die ik op dat moment nodig had. Ze is een waanzinnig lief en meelevend persoon waar je helemaal jezelf kan zijn en mag laten gaan. Niks is te gek.
Bedankt voor deze prachtige ervaring!

Bij Sanne een ademreis-ceremonie gedaan. Sanne is een mooi warm persoon. Ze ontvangt je met liefde en stelt je gelijk op je gemak. Tijdens de ademreis houd Sanne iedereen in de gaten en begeleid je daar waar nodig. Ik heb tijdens de reis veel emotie los gelaten wat mij weer een stuk verlicht heeft. Sanne dankjewel voor deze mooie ervaring.

bottom of page