top of page

Verbinden met het Innerlijk Kind 

Ik kan er niet vaak genoeg over uit hoe ontzettend groot het belang is van het herstellen van de verbinding die we hebben met ons Innerlijke Kind, of onze gewonde innerlijke kindsdelen.

Hoe ontzettend helend een hereniging kan zijn….

 

En dat bleek gisteren meer dan anders tijdens een sessie met één van mijn cliënten.

Sidenote: Deze dappere Strijdster, deze PowerVrouw! volgt een langdurig traject bij mij, waarin ze in de afgelopen maanden werkelijk Kangoeroe Sprongen heeft gemaakt.

 

Compleet verwijderd van zichzelf en haar gevoelens, waar nooit ruimte & veiligheid voor is geweest, begon de ontdekkingsreis van het voelen, doorvoelen en het loslaten.

Het steeds meer bewust worden van het lijf, sensaties en emoties.

Elke keer weer merk ik op hoe ze hier stappen in maakt, hoe ze zich overgeeft aan dat wat er is, en hoe ze, hoe donker de stukken soms ook zijn, dit met alles wat ze in zich heeft aangrijpt. VOL OVERGAVE!

En niet alleen tijdens onze sessies, maar ook in de periodes daartussen met alles wat er vrij komt.

Want meer gaan voelen, meer in contact komen met jezelf, betekend ook dat we dus meer GAAN voelen. En dat kan soms best uitdagend en confronterend (maar ook fijn!) zijn.

Als opnieuw leren fietsen zeg maar…….

 

Ik kan het dan ook niet vaak genoeg zeggen.

Quick Fixes bestaat niet!!!

Helen van Trauma is voelen & doorvoelen, releasen, vallen & opstaan, aangaan & op je bek gaan, jezelf opnieuw ontdekken, opnieuw vrienden worden met jezelf, patronen doorbreken, buiten je comfortzone stappen, steeds weer opnieuw….

De bereidheid (en de ballen!) hebben om door die modderpoel heen te gaan.

Twee stappen vooruit, en weer een stap achteruit…..

 

 

En toen kwam gisteren onze zoveelste sessie….. en het mooie was. Voor het allereerst wist ze mij aan te geven wat ze nodig had die dag. Heel specifiek vroeg ze mij om bezig te gaan met het doorbreken van Energetische Koorden/Emotionele Banden met haar ouders.

In dit gehele groeiproces is haar steeds meer (pijnlijk) duidelijk geworden dat ze de basisveiligheid in zichzelf mist. En hier ligt een relatie met haar ouders en bepaalde gedragspatronen/coping-mechanismen.

 

Zo gezegd…..zo gedaan.

Na het doorbreken van de banden met haar moeder ontstond er iets in de energie en ontstond er voor het eerst voelbare ruimte om bezig te gaan met een stukje ontdekken van het innerlijke kind.

Het deel wat zover wegstopt zat, wat er nooit volledig in authenticiteit heeft kunnen zijn, een deel wat ze tot op gisteren verafschuwde en niet kende.

En wauw! Ze maakte er gewoon contact mee.

 

Voorzichtig zijn we haar, (7jaar) gaan benaderen en ontdekken. Aftasten, inchecken, invoelen en veiligheid creëren voor deze toenadering.

Stapje voor stapje kon ze dichterbij komen, en merkte haar 7 jarige IK op een gegeven moment haar volwassen aanwezigheid op, waardoor ze konden herenigen.

Er kwamen allerlei emoties en gevoelens los, er mocht zoveel gaan stromen.

 

Op een gegeven moment vroeg ik haar wat een ‘bepaalde’ interventie deed met haar Kindsdeel….. “Hoe reageert ze hierop…?”

 

“Ik zie haar speelsheid en haar blijheid!” De tranen vloeide over haar wangen.

Wetende dat ze maanden hiervoor niet eens kon huilen of bij haar gevoel komen, maakte dit zowel op haar als op mij een enorme indruk.

Wat een STAPPEN! Diepgeraakt!

 

In de kern mocht ze weer contact maken met de puurheid van haar ziel. Delen waarvan ze het bestaan niet eens wist. Want voor speelsheid & blij zijn was er geen ruimte geweest.

 

Haar volwassen- en haar kindsdeel hebben elkaars handen vastgehouden, geknuffeld, en ook weer afscheid genomen. Maar nu met de kennis dat dit deel van haar er altijd is.

Ze op ieder moment contact kan maken met dit deel…..

 

En op mijn vraag daarna of we nog verder konden gaan met de sessie, het doorbreken van de koorden met haar vader, zei ze volmondig:

“JA! Want we gaan dit nu verder SAMEN doen!!!”

 

Wauw!

 

Nu ‘the day after’ liet ze mij vanmorgen weten dat ze deze sessie zo bijzonder had gevonden. Dat ze zich meer in balans voelde, rust kon ervaren en zich meer HEEL voelt.

 

WAUW!!!!! (had ik al Wauw gezegd?)(bericht is gepost met toestemming van betreffende cliënt)

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page