top of page

Psoas - Spier van de ZielDe iliopsoas is de grootste reflexspier die aanspant als er spanning of stress opbouwt in het lichaam. Hij is als kernspier nauw verbonden met het oudste deel van de hersenen: het reptielenbrein, ook wel het oerbrein genoemd. Hij heeft dus een primaire rol bij de vecht-, vlucht- of bevries reactie. Het aanspannen van de spier gebeurd ook wanneer er (jeugd) trauma’s, (onderdrukte) emoties zijn of wanneer er negatieve gedachten zijn of stressvolle gebeurtenissen opkomen. Spanning op de psoas kan zorgen voor een extreme holle rug, lage rugpijnen, heupklachten, bekkenklachten en een vorm van stijfheid in de bovenrug. Een verkorte psoas spier bemoeilijkt ook de ademhaling en beïnvloed door verdrukking het spijsverteringssysteem en de voortplantingsorganen. Door de nauwe samenwerking met ons zenuwstelsel kan een gespannen iliopsoas invloed hebben op ons psychische en emotionele welzijn. Denk daarbij aan depressie, burn-out en angststoornissen. Met de juiste behandeling kan deze spier weer ontspannen waardoor klachten zullen afnemen.


Als Therapeut gespecialiseerd op het gebied van TraumaRelease met technieken als TRE® (Tension & Trauma Releasing Exercises) en Body Remembers Trauma Therapy, weet ik als geen ander hoe magisch het werken met deze spier is. “The Body Remembers!” En het wijst je de weg….


Door het natuurlijke ontladingsmechanisme van het lichaam aan te spreken, krijgt jouw lichaam de mogelijkheid om spanningen, stress, emoties en/of trauma te ontladen.

We werken gericht aan ontspanning van deze spier om zo uiteenlopende klachten te verminderen.

Ervaar jij klachten? Fysiek, emotioneel of mentaal? Dikke kans dat jouw psoas-spier onder spanning staat.

Het ontladen en ontspannen van deze spier kan echt bergen verzetten.

Voel je vrij om een berichtje te sturen bij vragen, of plan gemakkelijk jouw persoonlijke afspraak via mijn website.


Ontspannen groet, Sanne Woltjer

Holistisch Trauma Therapeut

Traumarelease Specialist


Een holistische benadering met lichaamsgerichte (somatische) therapie gericht op innerlijke groei, bewustwording, zelfliefde en het transformeren van Trauma, Stress, Pijn, Angst & Emoties naar meer rust en verbinding met jezelf.


71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page