top of page

Je hart spreekt tegen je - Volle maan 9 febr 2020

Elke maand hebben we weer te maken met een volle maan en elke volle maan neemt zijn eigen energie met zich mee. Deze energie is voelbaar voor iedereen, en zeker wanneer je HSP (high sensitive/hooggevoelig) bent.


Met dit artikel hoop ik je wat meer informatie te kunnen geven over de actuele processen die rond deze Volle Maan van februari 2020 om ons heen en in onszelf actief zijn. Dit doe ik op basis van mijn eigen kennis en ervaring rondom deze volle maan en geïnspireerd/geholpen door overige artikelen over deze Volle Maan.


De Volle Maan staat dit keer in het teken van de leeuw, een krachtige, indringende en vurige energie die een pad voor ons vrijmaakt voor de Leeuwenpoort van augustus.

Het is tijd om in jouw eigen kracht te gaan staan!

Met de zon in Waterman, krijgt deze volle maan steun in haar volledige potentie wanneer je deze energie ook benut voor jezelf.


Volle maan in Leeuw

Een Krachtig en Trots dier is de leeuw. Iemand met eigenschappen van de leeuw treed graag op de voorgrond. De leeuw staat voor leiders en aanpakkers.

Ook wil de leeuw zich graag verbinden met anderen, is behulpzaam, gul, hebben veel creatieve energie en zijn een tikkeltje autoritair of egocentrisch. Een leeuw cijfert zichzelf niet graag weg.


Met de maan in het teken van de leeuw, komt je gevoelsleven krachtig en duidelijk naar de oppervlakte. Het is nu tijd om jezelf te laten horen en zien. Vanuit jouw eigen hartverbinding.

Het aangeven van jouw grenzen kan dan ook een duidelijk thema zijn rond deze periode.

Deze volle maan en zijn prachtige energie gaan je helpen dit op een heldere manier te uiten en door te geven aan anderen.

Je mag nu in je energie staan en wees trots op wat je hebt gecreëerd voor jezelf in jouw leven!

De perfecte tijd om te kijken naar jouw dromen, naar wat jij verder van het leven wilt.


Zon in Waterman

Waterman, de naam is wat misleidend, want het teken Waterman is een Luchtteken.

De Waterman, daar waar de zon zich nu bevind, verzet zich juist tegen autoriteit en is een voorstander van gelijkheid. Verder kenmerkend voor dit luchtteken zijn; vrijheid, een sterkte intuïtie en gelijkwaardigheid.

De Waterman kan op anderen soms wat afstandelijk en rationeel overkomen, maar dit is een ‘cover-up’ voor die diepgewortelde passie die zij voelen voor de mensheid.


Met de Zon in Waterman word je gevoed door deze energie. Een energie voor communicatie, gelijkheid, helderheid en eerlijkheid.

Hierdoor ben je nu in staat om helderder te zien wat wel en niet juist is. Volg hierin jouw gevoel, jouw intuïtie.

Vertrouw hierop en weet dat wanneer iets goed voelt, je daarvan meer mag gaan creëren in je leven. Luister er ook naar wanneer iets niet goed voelt, dit is namelijk iets wat je af mag gaan leren of los gaan laten.

Houd hierbij altijd rekening met je eigen comfort-zone. Voelt iets namelijk goed, omdat jij dit werkelijk zo voelt, voel je dit vanuit jouw eigen hartverbinding? Of voelt het goed, omdat het binnen jouw comfort-zone ligt?

Wanneer iets nieuw is of spannend, kunnen we weerstand ervaren.

Zon in Waterman nodigt je uit om eerlijk met jezelf hierover te zijn. En de maan in Leeuw helpt je hierbij om deze stappen daadwerkelijk te gaan zetten, het helpt je te focussen.


Verbind jezelf met jouw hart

Deze volle maan zorgt dat jij op zoek bent naar het leven dat bij jou past. Je wilt je eigen weg inslaan en zoekt jouw eigen manier van leven. De verbinding met jouw passie.

Het kan zijn dat je radicaal een besluit neemt, knopen doorhakt en een nieuwe richting inslaat. Hierbij kan jouw rebelse kant naar de oppervlakte komen.

Je voelt dat het nu tijd is om jouw eigen keuzes te gaan maken en dat jij jezelf meer op de voorgrond mag gaan zetten.

“Het anderen naar de zin willen maken”, dat mag je nu meer gaan loslaten.

Verbind jezelf weer met jouw hart.

De energie en visie van de Waterman en het krachtige van de Leeuw gaan jou hierbij helpen!


Het is nu het moment om stappen te gaan zetten. Hiervoor is vertrouwen nodig. Vertrouwen in jezelf!

Durf te staan voor wat jij wilt en wie je bent. Dit vraagt natuurlijk om vertrouwen. Vertrouwen in jezelf!

De enige die jou op dit pad tegen kan houden, dat ben jij.


Wanneer je merkt dat je geblokkeerd wordt of iets je tegenhoud. Probeer dan eens wat dieper en kritischer naar jezelf te kijken. Keer naar binnen. Luister naar je intuïtie, volg jouw hart!

Deze volle maan is echt de perfecte tijd hiervoor.


En voel je deze energie, maar vind je het lastig om naar binnen te kijken of je blokkades te doorbreken. Weet dat je altijd om hulp mag vragen.


Volg je hart en geniet met volle teugen van deze prachtige energie!
39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page