top of page

Inzichten

Bijgewerkt op: 27 jan. 2020

Vandaag wil ik jullie graag meenemen in een stukje uit mijn persoonlijke proces.

De afgelopen maanden zijn voor mij namelijk maanden geweest waarin er veel gebeurd is in mijn persoonlijke/spirituele ontwikkeling.

Zoals ik in december ook al gedeeld heb, is december een maand die in het teken staat van loslaten. Het kijken naar het afgelopen jaar en het bewust worden van de dingen die je wel of niet meer dienen. Vanuit hier kon je de dingen die jou niet meer dienen loslaten, om deze niet als ballast mee te nemen het nieuwe jaar in.

Voor mij zijn december en januari maanden geweest waarin ik voor mijzelf enorme stappen heb gemaakt. En nog steeds……


In 2018 ben ik in een burn-out beland na een heftige periode, welke heeft geduurd tot begin 2019. Vanuit mijn burn-out ben ik verder gaan kijken naar mijzelf, wat ik wilde en wat ik graag zou willen. Hierbij ben ik mij onder andere gaan verdiepen in Reiki. Dit heeft mij enorm geholpen in mijn laatste stuk van mijn herstelproces. Ik heb mijn 1e en 2e graad in Reiki behaald en ik heb de keus gemaakt te starten met een opleiding tot Holistisch Therapeut. In eerste instantie heb ik dit gedaan voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Om zelf meer te gaan leven vanuit mijn eigen ik. Het er mogen zijn en alle lagen van mijzelf af te pellen en te kunnen gaan helen.

Hier heb ik mooie stappen in mogen maken. En nu nog iedere dag zit ik in mijn eigen groeiproces.


Nu even terug naar de afgelopen maanden.

Ik merkte namelijk dat ik nog een laatste hobbel te gaan had na mijn burn-out.

Niet alle keuzes die ik het afgelopen jaar gemaakt had dienden mij nog, of waren gemaakt vanuit de goede intenties voor mijzelf. Ik heb hier mooie inzichten mogen krijgen. Inzichten in wat IK nou eigenlijk nodig heb, wat wil ik? Ik heb mijn eigen patronen leren zien, ik heb mogen zien en begrijpen waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt, ook al dienen ze mij op dit moment niet meer. Ik heb gezien dat ik soms vluchtte, vluchtte voor mijn eigen proces.

Ook heb ik mogen inzien dat juist dat was, wat ik nodig had, hier vrede in kunnen vinden, en heb ik tot mijn nieuwe inzichten mogen komen. Om vanuit hier weer verder te mogen groeien en mijn lessen hieruit mee te nemen.


Inzichten zijn mooi, maar uiteindelijk zijn we er met alleen mooie inzichten nog niet. Vanuit een inzicht heb je namelijk een opening tot actie. Actie om dingen te gaan veranderen, andere keuzes te maken, om met de kennis van je gekregen inzicht te werken aan jezelf. Veranderingen aanbrengen in je routine, dingen loslaten, anders kijken, nieuwe dingen aantrekken enzovoorts. Dit zijn allemaal dingen die hierbij aan bod kunnen komen. En dit is niet altijd gemakkelijk. Soms voelt een situatie namelijk heel vertrouwd voor ons. Ook al weten we diep van binnen dat het niet altijd het beste voor ons is. Vasthouden aan het oude voelt vertrouwd en het vergt inzettingsvermogen en geloof in jezelf om oude gewoonten los te laten of om te buigen.

Voor mij waren dit allemaal acties die in de laatste periode aan bod zijn gekomen.

En ik kan je vertellen, dat ging echt niet allemaal in één keer goed.

Mijn inzichten had ik, waar ik naartoe wilde wist ik. Maar toch bij het maken van bepaalde keuzes viel ik soms een paar keer terug.

Hierbij hield ik mijn doel voor ogen en bleef ik steeds weer vechten.


Ja, ik viel soms terug. Maar toch deed ik steeds twee stappen vooruit voordat ik er weer eentje terug deed. Er zat dus progressie in. En stapje voor stapje kwam ik steeds dichter bij mijn doelen. Weer een stukje dichter bij mijzelf. En ik ben dankbaar voor het feit dat ik weer mooie levenslessen heb mogen ontvangen, welke ik voor altijd mee zal nemen.


Inmiddels kan ik zeggen dat ik het afgelopen jaar met mooie levenslessen en inzichten af heb mogen sluiten welke ik in liefde meegenomen heb het nieuwe jaar in, om verder aan mijn doelen te werken.

Mijn lessen kan ik nu weer gebruiken als kracht. En ik heb weer mogen ervaren dat moeilijke periodes niet eeuwig hoeven te duren. Als we maar zelf tot actie overgaan.


Uiteindelijk hebben we allemaal onze eigen processen, leermomenten en inzichten.

Wat ik vooral wil meegeven is: ‘Weet dat je altijd een keuze hebt, elk moment van de dag kan JIJ beslissen om het roer om te gooien, om die keus te maken die jou leven kan veranderen, het pad op te stappen naar jouw eigen geluk.’


Probeer af en toe bewust, van een afstandje en oordeelvrij te kijken naar jezelf. Probeer te begrijpen en te zien waarom je de dingen doet zoals je ze doet, wat ze je brengen, hoe ze je laten voelen en vooral, wat de les is die hier voor jou in verscholen ligt. Vanuit hier zal je mooie inzichten mogen ontvangen, inzichten die je verder kunnen helpen in jouw eigen groeiproces.

En wanneer je mooie inzichten hebt mogen ontvangen. Ga over tot actie!

Stap voor stap, met de nodige hobbels, maar met jouw inzicht en doel voor ogen.

Wees niet te streng voor jezelf als iets niet in één keer lukt, volg jouw pad in jouw eigen tempo.

Zo kom je steeds dichter bij jezelf.

Je bent het waard!


62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

تعليقات


bottom of page