top of page

Hobbels, groei en bevrijding


We kennen ze allemaal wel. De hobbels of uitdagingen in ons leven. Situaties die pijnlijk, hard, en moeilijk kunnen zijn. Momenten waarbij je denkt, hoe kom ik hier doorheen en vooral: Waar gaat dit heen? Dit gaat eigenlijk altijd gepaard met veranderingen en ja veranderingen zijn vaak lastig. Zeker wanneer je ergens nog middenin zit kan het lastig zijn om positief vooruit te kijken.

Maar waarom komen deze ‘hobbels’ op ons pad? Dit heeft alles te maken met jouw persoonlijke groei! Dit klinkt misschien vreemd in sommige situaties, misschien ben je net je baan kwijt, heb je iets vervelends meegemaakt, mensen die uit je leven verdwijnen, noem maar op. Toch heeft dit alles te maken met jouw persoonlijke groei, jouw weg of pad om dichter bij jezelf te komen. Het leven geeft ons namelijk wat wij nodig hebben. En onze groei en transformatieprocessen zitten in de lastige momenten. Ontwikkelingen vinden altijd plaats en we maken allemaal onze eigen persoonlijke groei en ontwikkeling door. De een doet dit misschien wat sneller dan een ander en een ieder doet dit op zijn of haar eigen manier. Wanneer wij steeds meer bewustwording creëren over onszelf en de mensen en dingen om ons heen kan het zijn dat we situaties ontgroeien. Je maakt een nieuwe stap in je ontwikkeling, in jouw zijn. De weg terug naar jezelf. En tijdens deze ontwikkeling kan het zijn dat sommige facetten uit je leven niet meer passen bij de nieuwe jij. In dit soort gevallen kunnen we voor keuzes komen te staan. Inzichten die we krijgen over veranderingen die plaats mogen vinden om door die laag heen te mogen groeien. In andere gevallen kan het zijn dat het leven keuzes voor je maakt, en gebeurd iets waardoor je op die manier bewust gemaakt wordt van jouw pad. Je groeit, er ontstaan hobbels en die laag is er een waar je doorheen mag breken voor bevrijding. Bevrijding en verlossing, dichter bij jezelf om zo verder te mogen groeien. Iets wat deze foto zo mooi weergeeft. Dit prachtige groeiproces.

Dus weet, lieve jij, wanneer je het moeilijk hebt of voor benarde keuzes of situaties staat. Het hoort allemaal bij het plan van jouw hogere zelf. Probeer te vertrouwen en hou je eigen doelen voor ogen. Volg je hart, vertrouw op je gevoel en breek door deze laag heen om jezelf te verlossen. Op jouw manier, op jouw eigen tempo, vol vertrouwen!

Liefs Sanne

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page