top of page

DANKBAARHEID & VERWONDERING ALL OVER!Wauw!!!


Ik blijf mij elke keer weer verwonderen over deze prachtige methode waar ik al vele mensen mee heb mogen helpen.

Want weet je…… werkelijk NIEMAND released op dezelfde manier.

Ja, tuurlijk zijn er overeenkomsten, maar ik blijf het zo ontzettend bijzonder vinden hoe het PROCES van ieder INDIVIDUE zo ontzettend EIGEN is.

En dit maakt dat elke sessie ook voor mij weer veel mag brengen, ik leer steeds en steeds weer meer en daarbij houdt het mij scherp om tijdens mijn sessies juist zo afgestemd te zijn op de persoon en mijn eigen innerlijke vertrouwen. Om op die manier om te kunnen gaan met dat wat er IS.


Gisteren ontving ik een cliënt van mij die afgelopen maand gestart is aan een Transformatie Traject.

In dit traject spreken we 5x af, waarvan we 3x energetisch bezig gaan met het lijf.

Daartussen plannen we 2 BRTT & Traumarelease Breathwork sessies.

Methoden die zo ontzettend mooi samenwerken en zowel mijzelf in mijn persoonlijke processen als de mooie mensen in mijn praktijk zoveel heeft mogen brengen.


Enkele weken geleden startte wij samen dit traject en mochten we dus eerst energetisch aan de slag.

Zeker zo’n eerste afspraak richt ik mij met name op de afstemming met mijn cliënt en de intake.

Wat is het verhaal achter de klacht(en) of de hulpvraag?

Bij deze cliënt voelde het heel belangrijk om een goede basis neer te leggen.

Een basis van vertrouwen waarin zij zich gezien & gehoord mocht voelen.

Vertrouwen mocht vinden in de ontspanning en in haar lijf.

Haar energie mocht weer gaan stromen en de blokkades in haar energiesysteem (gerelateerd aan traumatische ervaringen) mochten loskomen of aangeraakt worden.

In de energie mocht alles uitgenodigd worden. En mijn cliënt kon op deze manier op zachte wijze weer contact maken met het voelen.

Na deze sessie voerde wij nog een gesprek en mocht er iets openen. Er rolde tranen en er werden dingen besproken die lang ver weggestopt hebben gezeten achter een HUIS van een overlevingsmechanisme. Met daarbij stevig opgedane overtuigingen dat emoties uitten een vorm van zwakte is.

Er was iets open gegaan, het mocht gaan stromen….

Wat onwennig nog, maar de eerste stap was gezet!


Gisteren mocht ik haar dus voor de 2e keer ontvangen. Al gelijk vertelde ze mij dat ze de weken na onze 1e sessie meer rust voelde, haar spanningslevel was overduidelijk wat gezakt!

Wauw! Wat fijn om te horen! Een prachtig resultaat al na de 1e sessie.


Voor de BRTT & Traumarelease Breathwork voelde ze wat spanning.

Ze wist precies waarvoor ze gekozen heeft bij het aangaan van dit traject, maar had nog geen enkele ervaring met lichaamsgericht werk of ademwerk. Ze mocht er helemaal blanco in gaan.

En ja, het is heel normaal dat je daar spanning bij voelt!

Ons ego, ons overlevingsmechanisme die ons al die jaren als een HUIS heeft weten te beschermen tegen PIJN en GEVOELENS, die probeert ons ook te beschermen wanneer wij besluiten hiermee aan de slag gaan. Dat is de functie die dit overlevingsmechanisme ergens in het leven heeft gekregen en daarmee ontzettend van dienst is geweest! Het heeft ons helpen overleven als een POWERHOUSE. Het heeft ons beschermd tegen die PIJN & GEVOELENS. En nu wil je er ‘ineens’ induiken? Nu wil je ‘HEM’ bedanken en ‘zeggen’ dat je het zelf gaat doen?

Vol uit die comfortzone van deze bescherming, terug naar je eigen kracht!


Tijdens de sessie van gisteren bleef het op het oog voor mij, relatief rustig. (Dit is voor mijzelf een punt waarop mijn ego altijd even om de hoek komt kijken: ‘Doe ik het wel goed?, mag je niet meer geven Sanne?, hup hup power erin!’)

Zeker bij ademwerk & lichaamsgericht werk lees ik ontzettend veel vanaf het lichaam van mijn cliënt.

Ik zag veel worsteling & weerstand vanaf haar lichaam, een innerlijk ‘gevecht’.

In sommige gevallen kan dit een punt zijn waarop ik ‘inhaak’ en een handje help hier doorheen te komen. Maar gisteren voelde ik (nadat ik mijn ego had bedankt 😊) dat het precies goed was. Het was oké, en dit….. dit mocht zij zelf aangaan. In HAAR tempo!

Vol in vertrouwen dat het precies dat mag brengen wat zij aankan en nodig heeft in het moment.


Aan het eind van de sessie kwam er ‘voorzichtig’ wat verdriet los. Ik liet haar op haar zij liggen en dekte haar toe met een dekentje met daarbij de woorden en het gevoel dat ze veilig is.


Ondertussen kwam mijn ‘ego’ weer langs: ‘Heb ik hier wel goed aan gedaan?’, ‘Valt dit niet tegen?’ ‘Had ik niet meer moeten geven?’ ‘Is dit alles?’

Ja, mijn ego wil altijd en overal het onderste uit de kan. Het is nooit goed genoeg. Tenminste, dat is de overtuiging van mijn eigen mechanismen. En ook ik leer steeds weer meer en meer te vertrouwen op mijn eigen kracht, intuïtie en vertrouwen. Ik mag mijn eigen ego bedanken en keer op keer ervaren dat goed ook gewoon goed mag zijn.


Na de sessie spraken we nog na en bleek dat er zo ONTZETTEND VEEL gebeurd was tijdens deze sessie. Dit gebeurde allemaal in haar innerlijke wereld.

Ze heeft zo ontzettend veel mogen voelen, ervaren en aankijken. Inzichten mogen krijgen. Ze was er zelfs wat overwhelmed van. Want ja, het was veel geweest.

Hoewel ik vaak ‘hamer’ op het eruit gooien van de energie, het mag stromen, je mag geluid maken. Bleef het tijdens deze sessie heel stil. Maar terwijl wij aan het nabespreken waren sprak ze uit dat ze ‘in haar hoofd’ enorm aan het schelden is geweest. Ze vertelde mij letterlijk wat zij tegen haar belagers heeft ‘geschreeuwd’.

Wauw! Deze powervrouw heeft me een paar BEREN verslagen deze sessie! Zo trots! En zo op haar eigen manier.


We liepen weer naar beneden, bovenaan de trap overheersde vooral nog het overweldigende gevoel. Er was immer zo ontzettend veel ontstaan en aan het licht gekomen. Daarbij was ze ook helemaal beduusd dat we dit hadden mogen bereiken op deze manier.

Toen ze ging zitten om haar schoenen aan te trekken, kwam ze ineens omhoog. Ze keek me aan en zei: ‘Ik voel ineens meer rust, er is ruimte…. Het voelt letterlijk alsof er meer ruimte is ontstaan!’

Terwijl ze dit zei gebaarde ze met haar handen een geopende ruimte in haar borstgebied.


Wauw wauw wauw!

Wat heeft deze vrouw hard gewerkt! Wat ben ik trots. Zo trots als een PAUW!

En ja, tegelijk zoveel mooie lessen en ervaringen ook weer voor mij. Trots op mijzelf 😊

Weer een ervaring dat ik mag vertrouwen op mijn mijzelf, mijn intuïtie en vertrouwen.


Het is niet te beschrijven wat het met mij doet dat ik andere mag helpen in hun processen.

Het samenwerken met deze geweldige methodes, maar ook met mijn eigen intuïtie, vertrouwen en zelfs ook mijn eigen ego.

Ik kijk enorm uit naar het vervolg van dit traject.

DANKBAARHEID & VERWONDERING ALL OVER!
17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page