top of page

TRAUMATRAUMA

Eigenlijk is het best een beladen woord, vind je ook niet?


Bij trauma denken we al snel aan de meest grote en ingrijpende gebeurtenissen. Maar wist je ook dat vele trauma’s die wij oplopen onopgemerkt blijven? Ons lijf slaat de spanningen op in ons lijf wanneer wij niet volledig in staat zijn om op een juiste manier te reageren in een bepaalde situatie. Er overkomt ons iets, en we zijn niet in staat juist te handelen. Te vechten of te vluchten. We bevriezen, of kunnen zelfs dissociëren. Dit kan al bij een enkele opmerking zijn in een bepaalde situatie, een grote ingrijpende gebeurtenis, een pesterij, of herhaaldelijke opmerkingen in jouw jeugd die erin sluipen als ontwikkelingstrauma. Daarbij reageert ook ieder mens anders in een situatie, wat voor de één een enorme traumatische gebeurtenis is, daar kan een ander misschien doorheen vliegen alsof het niks is.


Ben jij je bewust van jouw trauma’s?

Misschien ervaar je klachten, spanningen, pijnen, angsten, vermoeidheid, neerslachtige gevoelens of stress waarvan je de oorzaak maar niet kunt vinden? Dit kan allemaal een gevolg zijn van opgeslagen trauma of spanning in ons lijf.


In mijn praktijk help ik je graag bij het ontdoen van deze spanningen uit jouw lijf. Deze opgeslagen energieën in jouw zenuwstelsel die herhaaldelijk voor vervelende fysieke of mentale klachten zorgen.

Wees welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Liefs Sanne17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page