top of page

✨Shake it off!✨ Met BRTT® en TRE®

Bijgewerkt op: 8 mrt. 2023


BRTT® en TRE® zijn methodes die het lichaam helpen patronen van diepliggende (chronische) spierspanning en vastgezette emoties veroorzaakt door stress en trauma, uit het lichaam te ontladen.

Hoewel iedereen op zijn of haar unieke manier dit ontladingsproces doorloopt (en er dus geen vast patroon in bewegingen/ontlading is!) deel ik graag deze video om een beeld te geven van hoe een Release vanuit het lichaam eruit kan zien.Met een reeks aan activerende oefeningen zetten we het natuurlijke ontladingsmechanisme van het lichaam aan en krijgt het lijf de mogelijkheid op zoek te gaan naar Tremoren (opgeslagen spanning/trauma).

Deze tremoren kunnen door de activatie van dit mechanisme letterlijk uit het lijf ‘getrild’ worden.

Hoewel ieders ontladingsproces uniek is, gaat dit vaak door middel van kleine of grotere sensaties, trillingen en/of bewegingen.

En het mooie is…. Dit gaat helemaal vanzelf!


Energie die aangemaakt wordt tijdens een stressvolle of traumatische ervaring wordt opgeslagen in ons systeem wanneer wij niet in staat zijn deze gelijk te releasen, daarnaast wordt ook ons welbekende rugzakje steeds meer gevuld.

Je kunt je misschien wel voorstellen dat de opslag van al deze opgeslagen stress hormonen, emoties en spanningen van invloed zijn op ons gehele gestel.

Dit kan voor vervelende fysieke, mentale of emotionele klachten zorgen op termijn.


Hoewel we zowel bij BRTT als TRE gebruik maken van exact hetzelfde lichaamsgeheugen en ontladingsmechanisme is de benadering waarmee ik deze in de praktijk inzet iets anders.

Waar TRE meer gaat over ontspannen ontladen & reguleren, trappen we alsware bij de BRTT net even iets meer op dat gaspedaal.

Ook combineer ik in mijn praktijk de BRTT met Breathwork waarmee we naast het lichaamsgeheugen ook verder het onderbewustzijn in mogen duiken om ook vanuit daar te kunnen releasen.


Benieuwd wat het werken met TRE of BRTT & Breathwork voor jou kan betekenen? Of benieuwd wat het beste past bij jouw vraagstukken?

Neem dan even contact met mij op via DM.

Ook nodig ik je graag uit voor een vrijblijvende kennismaking in mijn praktijk of telefonisch.


Liefs Sanne

397 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page