top of page

💚ODE AAN DE ONTEMBARE VROUW💚

Internationale vrouwendag


💚ODE AAN DE ONTEMBARE VROUW💚


Ode aan de vrouwen, die zichzelf bevrijd hebben van opgelegde programmeringen en verwachtingen. Die niet om zich heen kijken om te weten hoe zich te gedragen, maar navigeren op hun eigen innerlijk kompas. Die leven volgens de wetten van het universum en de wijsheid in hun eigen hart.


Aan de vrouw, die weet dat haar sensualiteit niets te maken heeft met de strakheid van haar huid of haar vormen, maar alles met hoe levendig en AAN zij zich voelt in al haar cellen. Die geen slaaf is van haar partners begeertes, en diens lichaam weet te leiden in de richting van haar eigen verlangens.


Aan de vrouwen waardoor andere vrouwen zich ongemakkelijk voelen door hun schaamteloze echtheid, en die zich, niet gevoelig voor roddel en afgunst, helemaal laten zien. Die elke vorm van aangeleerd etalagegedrag hebben afgelegd.


Aan de vrouwen die niet meedraven op een onnatuurlijk, lineair pad van meer en meer, maar bewegen op het ritme van hun eigen cyclus, de seizoenen en de maan. Die hun ziel niet verliezen in een technocratische wereld vol artificiële intelligentie, omdat zij weten dat het bezieling en compassie is, wat het leven energie inblaast en waar de wereld naar hunkert.


Aan de vrouwen die niet bang zijn om het donker in zichzelf en in de wereld onder ogen te komen, omdat ze de transformerende kracht van het licht kennen.


Aan de vrouwen die zichzelf trouw blijven, ook als ze daardoor anderen teleurstellen of niet begrepen worden. Omdat zij weten dat ze zichzelf, noch de wereld dienen door zichzelf te verloochenen.


Aan de vrouwen die de kinderen alle ruimte geven om te spelen, te huilen en te vallen, maar als leeuwinnen de kinderen beschermen wanneer het er echt op aankomt.


Aan de vrouwen, op wie moderne heksenjachten worden gevoerd, maar die rechtovereind blijven staan. Aan deze vrouwen, die de angst voor het herrijzen van het vrouwelijke doorzien en weten: de tijd is gekomen om de balans te herstellen.


Aan de ontembare vrouw, die leeft in jou, in mij, in alle vrouwen, soms springlevend, soms nog slapend, wachtend om wakker gemaakt te worden.

TIME TO RISE

🔥💃🏼💚


Inspiratie: De ontembare vrouw- C. Pinkola Estès

Bron: Evelien Deiters

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page