top of page

Energetische uitwerking Volle Maan & Maansverduistering 5 juli: oude pijn en schaduwkanten

De volle maan van 5 juli 2020 staat in het teken Steenbok en de zon daar recht tegenover in Kreeft. Tijdens deze volle maan worden de extra uitgelichte thema’s nog eens versterkt door de gedeeltelijke Maansverduistering die dan plaats vindt. Van deze Maansverduistering is alleen het begin van de eclips te zien en dit is ’s ochtends van 5.05 uur tot 7.56 uur. Je ervaart emoties intenser. Ook kun je tijdens deze periode juist veel nadenken over beslissingen die jij wilt gaan maken. Een Maansverduistering kan een keerpunt betekenen.

De heerser van de Steenbok, Saturnus, staat door zijn retrogradegang weer terug in zijn eigen teken Steenbok. De planeet beweegt zich dichter naar Pluto, waardoor de Pluto/Saturnus-samenstand van 12 januari weer geactiveerd wordt. Jupiter staat dicht bij Pluto en samen met Saturnus hebben zij drieën het hele jaar 2020 veel invloed. Dat merk je doordat je doelbewust veel kunt willen veranderen voor jouw toekomst. Daarnaast kun je door de invloed van Uranus zomaar nieuwe ideeën en ingevingen krijgen voor een nieuwe richting die jij op wilt gaan.

Let deze periode ook op de ascensiesymptomen die je kunt ervaren tijdens volle maan, zoals onrustig slapen, vermoeidheid, griepachtige verschijnselen, hoofdpijn, hartkloppingen, duizeligheid, emotioneel zijn enz. Dit wordt veroorzaakt door de steeds hogere energietrilling van de aarde. Ons bewustzijn is aan het veranderen. In ‘Ben ik een empaat’ van Stephanie Red Feather ‘lees je hoe je kunt omgaan met ascensiessymptomen. 

Volle maan in Steenbok en Zon in Kreeft

Met de Maan in Steenbok zal je het liefste veiligheid willen inbouwen in jouw leven en je richten op je maatschappelijke carrière. De Maan staat in Steenbok niet sterk, want de Maan hoort immers bij het tegenoverliggende teken Kreeft. De Steenbok neemt liever afstand van emoties en richt zich op serieuze en aardse zaken. Daardoor ben je wel vaak een rots in de branding voor anderen.

Misschien heb je in jouw jeugd weinig warmte gekend en was vooral jouw vader niet zo emotioneel betrokken bij jou als kind of zelfs helemaal afwezig. Het kan zijn dat je streng bent opgevoed en er hoge eisen aan je werden gesteld. Je kunt last hebben van verlegenheid en faalangst. Dit kan een invloed hebben op jouw carrière en gezinsleven.

De Kreeft, waar de Zon in staat, staat namelijk voor het moederlijke, huiselijke, en zorgzame. Misschien voel je je erg verantwoordelijk voor jouw gezin, werk je hard en kan je weinig aanwezig zijn voor jouw gezin. Daardoor ben je nu op zoek naar een balans tussen werk en privé/gezin, waarbij je je eigen behoeftes niet uit het oog wilt verliezen.

Uitwerking Maansverduistering

Tijdens deze Volle Maan vindt er ook nog eens een gedeeltelijke Maansverduistering plaats in de ochtend, waarvan alleen het begin te zien is vanuit onze omgeving. De laatste eclips van een reeks van drie in de maanden juni en juli. Je kunt je wat somber voelen, emoties voel je nu nog intenser en oude pijn die je hebt weggestopt kan naar de oppervlakte komen. Jouw aandacht richt zich op emoties, intieme relaties en jouw thuissituatie. Daarnaast kan je een sterke drang voelen om veranderingen door te voeren op gebied van jouw gezin, liefdesrelaties of jouw thuissituatie.

Ceres, Uranus en de Zwarte Maan Lilith

De Maan maakt een mooi aspect met de dwergplaneet Ceres en de vernieuwende planeet Uranus. Ook maakt de Maan een vierkant met de Zwarte Maan Lilith. Dit kan ons confrontaties met onze schaduwkanten opleveren. Je ervaart bijvoorbeeld onzekerheden over of je wel goed genoeg bent als ouder en goed genoeg bent in je werk. Deze onzekerheden zouden je in eerste instantie kunnen tegenhouden in je ontwikkeling en je bent misschien geneigd je terug te trekken of emotioneel afstand te nemen van de situatie of van mensen.

Door de Maansverduistering word je echter uitgedaagd om buiten je comfortzone te stappen; om uiteindelijk toch aan de slag te gaan met nieuwe projecten. Je kunt jezelf uitdagen om meer betrokken te zijn bij anderen en minder afstandelijk te zijn. Het kan nog steeds je valkuil zijn dat je te veel wilt opgaan in je werk om niet teveel bezig te hoeven zijn met jouw emoties. Helaas kan dat je nu minder voldoening geven. Door Ceres die in Vissen staat, kan je nu meer halen uit het je dienstbaar opstellen naar anderen.

Vernieuwende ideeën tijdens deze Volle Maan

Misschien wil je anderen helpen met het vormgeven van vernieuwende ideeën, het vinden of creëren van werk en nieuwe inkomstenbronnen, of met zelfvoorzienend wonen. Of je wilt meer aan de slag gaan met je creativiteit of het ontwikkelen van je mediamieke gaven. Door Uranus kun je hier plotselinge ideeën over krijgen: ideeën waar je erg enthousiast van kunt worden.

Daarnaast kan je moderne, vernieuwende en/of alternatieve producten of diensten aan gaan bieden. Misschien heb je wel een gat in de markt ontdekt! De vernieuwende diensten en/of producten die je zal aanbieden, zullen je meer voldoening geven en je creativiteit nog meer stimuleren.

Schaduwkanten

Door de Zwarte Maan Lilith kunnen jouw unieke manier van zijn, jouw ideeën, producten en/of diensten bij anderen jaloezie opwekken. Dit merk je vooral op het gebied van geldzaken, inventieve ideeën of jouw toewijding en doorzettingsvermogen. Iemand kan jou willen dwarsliggen en dit ook met boosheid naar jou uiten of een competitiestrijd met je aan willen gaan. Misschien worden er ook erg impulsieve uitspraken gedaan richting jou.

Maar je kunt door de Zwarte Maan Lilith ook een innerlijk conflict ervaren. Misschien stort je jezelf teveel op je werk en vergeet je aandacht te besteden aan je gezin, je geliefde of goede vrienden. Spelen schuldgevoelens, het gevoel niet goed genoeg te zijn of onzekerheden een rol, dan belemmeren die jou ook weer in het realiseren van je dromen. Of je durft niet genoeg geld te investeren in jouw werk, waardoor de kwaliteit en kwantiteit van je werk verslechtert.

Je dromen kunnen werkelijkheid worden wanneer er een balans is tussen jouw persoonlijk leven en jouw werk… Daarnaast is het belangrijk  dat je onrealistische angsten achter je durft te laten. Durf meer op je intuïtie te vertrouwen! Ook mag je vertrouwen op jouw hogere leiding.

Mercurius en Mars

Mercurius staat in het gevoelige teken Kreeft en maakt een vierkant met Mars in zijn eigen teken Ram. Dit kan voor conflict zorgen. De energie kan wat explosief aanvoelen en je kunt gemakkelijk ongeduldig, geïrriteerd of met een kort lontje reageren. Je kunt ruzies ondervinden met hechte zakenrelaties, maar dit kan ook  het geval zijn met jouw broers of zussen. Zo kun je een machtsstrijd hebben ervaren met een van hen en besluit je niet meer over je heen te laten lopen. Ook weggestopte gekwetste gevoelens kunnen explosief naar buiten komen. Wees geduldig in het verkeer!

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen zich nu erg aangetrokken voelen tot de zachte en liefdevolle kant in elkaar. Maar wanneer een van de twee dominant is, boosheid in zich heeft of graag zijn zin wil hebben, kan dit nog wel eens botsen. Door sombere gevoelens of weggestopte emoties uit het verleden kan er een afstand zijn tussen hen. Het kan zijn dat je de lieve vrede hebt willen bewaren, maar nu meer voor jezelf opkomt. Probeer je kwetsbaarder op te stellen en je gevoelens uit te spreken, zonder meteen met boosheid te reageren op pijn of kritiek.

Door Mercurius en een spanningsaspect met Mars, de oorlogsplaneet, kunnen tweelingzielen ruzie hebben met hun (ex)partner over afspraken die niet nagekomen worden, leugens of communicatieproblemen omtrent het gezin of over de kinderen. Deze ruzie kan aanvoelen als een strijd en kan zelfs leiden tot een breuk.

Ook kunnen tweelingzielen willen nadenken over samenwonen en samen een plek creëren, maar kunnen ze moeilijk tot een harmonie komen. Er mag tussen tweelingzielen een balans komen in hun communicatie. Ze mogen zich liefdevol en begripvol uiten naar elkaar, maar ook duidelijke grenzen aangeven.


bron: inspirerendleven.nl

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page